Šilko magija

Smėlynės bibliotekoje eksponuojama Estelos Žukauskienės (Kaunas) tapybos ant šilko darbų paroda. Parodą galima aplankyti iki spalio 29 d.

Autorė apie save. Rankdarbiai – ne tik mano hobis bei neblėstanti meilė, bet ir tiesioginė veikla, kadangi mokau jų įvairaus amžiaus vaikus. Mėgstu ir esu išbandžiusi visokiausių rūšių rankdarbių. <…> Visada mielai mezgu, neriu, siuvinėju ar pinu, tačiau tik tapydama ant šilko suprantu, jog tai pilnai, 100 procentų, mano veikla. Ir ji- didžiausia mano meilė ir saviraiškos priemonė. Nesu profesionali menininkė – tapau tai ką jaučiu širdimi, išgyvenu, puoselėju, ko trokštu. <…> Įkvėpimo semiuosi iš gamtos, nes joje viskas ritminga, prasminga ir nuoseklu, nėra jokios betvarkės ar chaoso, joje gali pasisemti patirties ir pajusti dvasinę ramybę, rasti neišsenkančią spalvų paletę, išgirsti tylą ir tuo pačiu garsų įvairovę, todėl mano darbuose gausu stilizuotų gamtos motyvų. Taip pat didelį įkvėpimą kūrybai suteikia ir mūsų tautos liaudies menas: audiniai, kryždirbystė, medžio drožyba.

Dar viena mano meilė – mandalos, kurios užburia savo tvarka ir ramybe. Jos tarsi mūsų pasąmoninio „aš“ atspindys, kuris leidžia išsiaiškinti emocines problemas bei siekti asmenybės pilnatvės. Jų pagalba gali saugiai pažvelgti į savo pasąmonę, peržiūrėti ir iš naujo susidėlioti tai, kas chaotiška ir neharmoninga <…>.

Spalio 29 d. 17 val. E. Žukauskienė kviečia į šilko tapybos edukaciją. Užsiėmimas mokamas (15€), būtina registracija tel. 0 45 460 587.

Laikas:

  • 2024 m. spalio 10 d. – 2024 m. spalio 29 d.