Piešinių paroda „Čia kelio pradžia“

Vaikų literatūros skyriuje „Žalioji pelėda“ veikia Panevėžio „Minties“ inžinerinės gimnazijos IV klasės mokinių kūrybinių darbų, sukurtų 2023–2024 mokslo metais, paroda „Čia kelio pradžia“.

Mokinių piešiniai – tarsi langas į jų vaizduotę, jausmus  ir pasaulį, kuriame jie gyvena. Kiekvienas kūrinys yra unikalus, atspindintis ne tik jų amžių, bet ir individualų požiūrį į laikmetį.

Šiemet gimnazija švenčia 35-ąjį metų jubiliejų. Mokinių darbuose matomos subtilesnės emocijos: nostalgija, iškilmingumas, artimas asmeninis ryšys su mokykla. Jos atskleidžia ne tik fizinius mokyklos aspektus, bet ir vidinį pasaulį – draugystės ryšius, mokyklos istoriją ar net įdomių įvykių akimirkas.

Bendras piešinių įspūdis – šiltas ir kupinas energijos, sujungiantis įvairių amžiaus grupių mintiečių bendruomenę. Darbai skiriasi savo stiliumi ir technika, tačiau visuose juose jaučiama džiaugsminga Panevėžio „Minties“ inžinerijos gimnazijos 35-erių metų šventės nuotaika bei meilė mokyklos bendruomenei.

Parodos atidarymas vyko spalio 3 dieną 12 val. Panevėžio Elenos Mezginaitės viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriuje „Žalioji pelėda“.

Parodos kuratorė „Minties“ inžinerijos gimnazijos dailės mokytoja metodininkė Auksė Draugelienė.

Kviečiame apsilankyti.

Vaikų literatūros skyriaus „Žalioji pelėda“ informacija