Parodoje – magija, susijungus kosmoso ryškiausiom spalvom su žmogaus vidine esme

Šiaurinėje bibliotekoje eksponuojama Stasio Mikutavičiaus tapybos darbų paroda.

„Nuo ankstyvos paauglystės, be jokių formalių mokymų ar menų mokyklos įtakos, pradėjau tapyti savarankiškai. Prasta rega tapo unikalia galimybe – pasaulį pradėjau matyti ne taip, kaip įprasta daugumai. Neryškios, susiliejusios formos, kurios kitiems galėtų atrodyti kaip apribojimas, man tapo kūrybos šaltiniu. Ši savybė leido sukurti vizualinę kalbą, kurioje dominuoja vaizdiniai, sklindantys iš mano fantazijos ir sapnų.

Mano darbuose ypatingą reikšmę turi spalvos, ypač peizažai, kurie susilieja su padangėmis, tarsi formuodami ribą tarp realybės ir sapno. Kviečiu žiūrovą per savo kūrybą matyti pasaulį taip, kaip aš jį matau – ne per griežtus kontūrus ar aštrias detales, bet per svajingą abstrakciją, kur spalvų susiliejimas atveria vietą grožiui ir paslaptims.

Kosmoso tematikos paveikslai man yra ypatingai svarbūs.Visatos beribiškumas suteikia kūrybai nevaržomą laisvę, leidžiančią tapyti tai, kas galbūt egzistuoja kažkur toli, už žemės ribų arba tik kada nors egzistuos. Mes patys, būdami žvaigždžių dalimi, esame neatskiriami nuo visatos, o tai atsispindi mano darbuose – čia atsiranda magija, susijungus kosmoso ryškiausioms spalvoms su žmogaus vidine esme.“

Paroda veiks iki spalio 30 d.

Laikas:

  • 2024 m. spalio 4 d. – 2024 m. spalio 31 d.