Projektas „E-žinios kiekvienam“ tęsiasi

Nuo rugsėjo mėnesio miesto bibliotekose atnaujinti nemokami mokymai naudotis kompiuteriu ir interneto resursais.

Mokymai orientuoti į vyresnio amžiaus gyventojus ir vyksta: Informacijos skyriuje (Kniaudiškių g. 34), Smėlynės bibliotekoje (Smėlynės g. 49), Šiaurinėje bibliotekoje (Pušaloto g. 55), Parko bibliotekoje (Parko g. 37) ir „Židinio“ bibliotekoje (Nemuno g. 76).

REGISTRACIJA į mokymus tel. 0 45 420 379 arba kreipkitės į artimiausią Jums biblioteką.

Skaitmeninio raštingumo pagrindai (18 val.). Užsiėmimai skirti neturintiems jokių skaitmeninio raštingumo žinių arba norintiems pradines žinias atnaujinti.

Medijų ir informacinio raštingumo mokymai. Šiems mokymams pageidautina turėti kompiuterinio raštingumo pradmenis. Mokymų trukmė – 20 val. Yra galimybė individualiai pasirinkti mokymų planą šiomis temomis:

  • Informacijos vertinimas ir atranka. Google paieškos sistema. Vertinsime rastą informaciją, mokysimės atskirti patikimus ir nepatikimus informacijos šaltinius.
  • E.sveikata. Sužinosite esveikata.lt portalo galimybes, išmoksite internetu užsiregistruoti pas gydytoją, ieškoti laisvai prieinamos informacijos apie sveikatą internete.
  • Socialiniai tinklai ir bendravimo etika. Sužinosite kuo skiriasi socialiniai tinklai (Facebook, Instagram, Twitter, Tripadvisor), susipažinsite su savo paskyros privatumo nustatymais, išmosite saugiai ir etiškai bendrauti socialiniuose tinkluose bei dalintis jų turiniu.
  • E.pilietis. Susipažinsite su galimybe stebėti Panevėžio Tarybos darbą ir teikti siūlymus valdžios atstovams, tinkamai reikšti nuomonę internete.
  • Naujienos ir melagienos internete. Sužinosite kaip atskirti faktus nuo manipuliacijų bei kas yra kokybiška žurnalistika. Išmoksite kritiškai skaityti naujienas internete.
  • E.laisvalaikis, iBiblioteka. Išmoksite įsigyti lėktuvų bilietus, suplanuoti kelionę, sužinoti orų prognozę, tvarkaraščius, užsakyti viešbučius. Ieškosite ir rasite kultūros renginius, rezervuosite knygas portale iBiblioteka.
  • El. paštas. Išmoksite išmaniai ir saugiai naudotis el. paštu.
  • Kibernetiniai sukčiai. Netikros žinutės, apgaulingi el. laiškai, tel. skambučiai – kaip NESUKLYSTI?
  • Nemokamos programėlės išmaniajame telefone. Susipažinsite su populiariausiomis programėlėmis ir išmoksite jomis naudotis.

Visi užsiėmimai NEMOKAMI, išsirinkite Jus dominančią temą, registruokitės ir mes Jūsų lauksime bibliotekose!

Projektas „E-žinios kiekvienam 6“ finansuojamas Panevėžio miesto savivaldybės biudžeto lėšomis.