Susitikimas su gide Viešojoje bibliotekoje

Artėjan Pasaulinei Turizmo dienai Viešoji biblioteka pakvietė savo skaitytojus į susitikimą su panevėžiete, gide Daiva Tankūnaite. Dar ją galima būtų pavadinti kelionių potyrių styguotoja ir istorijų pasakotoja. Turizmo srityje D. Tankūnaitė  dirba jau 40 metų, bet vis dar nepailsdama kasdien ieško ir randa naujų nelankytų vietų, objektų ir potyrių.

Susitikimo pradžioje susirinkusiųjų ji paklausė, kiek yra aplankiusių šiauriausią Lietuvos tašką – Aspariškes? Viešnia taip pat dalijosi atradimais Lietuvoje, kurie nustebino ją pačią: Raubonių vilnos karšykla, Šarūno Saukos ir Nomedos Saukienės galerija Zarasuose, šiemet lankytojams atvertais Sapiegų rūmais Vilniuje ir kt. Susirinkusius gidė ragino prieš keliaujant gerai pagalvoti, ko jie nori iš savo kelionės, taip pat skatino dairytis arti savo namų, savo rajone, nes kartais visai netoli, mažose detalėse slypi įdomūs dideli dalykai, tik reikia išmokti juos atrasti.

Prieš porą metų Lietuvoje Daiva kartu su savo keliais bendraminčiais įsteigė Lėtojo turizmo asociaciją, kuri propaguoja lėtą turizmą, lėtą maistą ir lėtą gyvenimą. Asociacijos skiriamuoju ženklu tapo stilizuota sraigė. Kasmet asociacijos narių būrys plečiasi, tereikia imti ir aplankyti nors vieną iš jų. Kiekviena vietovė turi savo paslaptį, tik ją reikia įminti, pamatyti, pajausti, patirti.

Dėkojame viešniai už įdomų ir prasmingą pranešimą, ir gali būti, kad po šio susitikimo ir išsakytų Daivos Tankūnaitės minčių keliausime jau šiek tiek kitaip: netoli ir lėtai, ieškodami dar neatrastų autentiškų skonių ir potyrių.

Sandra Voveriūnienė,
Abonemento vedėja