Kviečiame į fotografijų parodos atidarymą

Rugpjūčio 2 d., penktadienį, 17 val. „Šaltinėlio“ bibliotekoje atidaroma Dainiaus Lomonosovo (Ruonio) fotografijos darbų paroda ,,Kur prasideda ir baigiasi vaivorykštė“.

Amžinas klausimas ir smalsumas mus visus veda ieškoti savo lobių ten, kur prasideda ir baigiasi vaivorykštės. Jų pradžioje ir pabaigoje slypi ir fotografijos virsmas (esmė) – balta šviesa lūžta į spalvų spektrą ir spalvų spektras tampa balta šviesa. Taip ir aš, žvelgdamas per fotoaparato prizmę, verčiu vaizdus į prisiminimus, kurie stoja laike. Šia paroda noriu parodyti tiek savo šviesos lūžių, tiek laimės akimirkų atradimus. Tikiuosi visus paskatinti daugiau vaikytis vaivorykščių ir pagaliau surasti tai, kas slepiasi už jų spalvų!

Fotografijoje aš atskalūnas, kuris dirba tik su analogine technika ir vis neranda laiko fotografų klubui. Šiaip esu inžinierius, todėl neretai perku analoginius fotoaparatus tam, kad galėčiau juos prikelti antram gyvenimui. Naujoms dienos akimirkoms užfiksuoti išsirenku vis kitą fotoaparatą. Spėk, koks šiandien mano kišenėje?

D. Lomonosovas

Paroda skiriama Pasaulinei fotografijos dienai. Ją aplankyti galite visą rugpjūčio mėnesį.